shareit

Сатанисти съдят Netflix заради „The Chilling Adventures of Sabrina“

| от chronicle.bg |

Satanic Temple съди Netflix като твърди, че компанията е използвал статуя на божество Бафомет без тяхното изрично съгласие. Те имат авторско право върху дизайна на статуята, използвана в сериала „The Chilling Adventures of Sabrina“.

В няколко епизода на сериала, който е интерпретация на „Sabrina the Teenage Witch“, ясно се вижда статуя с глава на козел.

Люсиен Грийвс, съосновател и говорител на Satanic Temple, твърди, че статуята в сериала копира тяхната. Той обяви съдебните си намерения в Туитър.

„Да, ще предприемем съдебни действия относно имитацията на нашата статуя от страна на #TheChillingAdventuresofSabrina, които я използват в опит да промотират глупавата си измислица“.

Грийвс също така направи сравнение между тяхната и ползвата в сериала.

„Ето за сравнение“

Мотивацията за съдебният иск той обясни с това, че като използва статуята Netflix създава грешни стереотипи по отношение на Satanic Temple.

От платформата все още няма коментар.

Satanic Temple казва пред CNN, че представянето на Бафомет в сериала е в пълна противоположност на религията. „Образът на божеството е уникален. Той е създаден от Satanic Temple като символ на емпатията, телесната независимост и личните свободи. Сериалът от друга страна го предтсавя в пълна противоположност на тези“, това каза Стюарт де Хаан, юрисконсулт на Satanic Temple.

 
 
Коментарите са изключени