shareit

Плаващата книжарница на Венеция

| от |

„Либерия Аква Алта“ е една от най-оригиналните книжарници в света и място, което се превърна в задължителна спирка за туристите, но и за местното население. Тя се намира в близост до площад Сан Марко във Венеция.

Във Венеция веднъж годишно се случва нещо, което местните наричат „висока вода“, след която нестандартното местенце за четене „Либерия Аква Алта“ е наводнено. Това обаче не пречи на работата на книжарницата, защото в този период книгите плуват в своите гондоли, лодки и вани.

Libreria Acqua Alta, Venice 3

В наводнената книжарница могат да се намерят нови и употребявани книги, но не това я прави специална. В нея се влиза директно от един от основните венециански канали и пред нея има маса с пейка, на която посетителите могат да си починат и да прегледат книги, които ги интересуват.

Интериорът на книжарницата е създаден, за да забавлява посетителите – редове и купища книги, подредени в лодки, гондоли, вани, щайги … т.е. по всички предмети, които могат да плават.

Световният пътешественик и полиглот Луиджи Фриц отваря книжарницата преди около десет години, по време на които мястото се утвърждава като една от най-интересните забележителности на Венеция. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Плаващата книжарница на Венеция