shareit

Клуб 27: клубът, в който всеки иска да бъде, но всъщност никой не иска да бъде

| от |

Клуб 27 – клубът, в който всеки иска да бъде, но всъщност никой не иска да бъде.

Днес Ейми Уайнхаус щеше да стане на 35 години. За жалост тя ни напусна през 2011 година на прославената и прокълната за много музиканти възраст – 27.

Браян Джонсън, Джими Хендрикс, Джанис Джоплин и Джим Морисън умират между 1969 и 1971 година, всичките на 27 години. Това съвпадение предизвиква коментари, но чак при смъртта на Кърт Кобейн през 1994, идеята за Клуб 27 става широко популярна.

Клуб 27 е списък от известни музиканти, актьори, художници и атлети, които умират на 27-годишна възраст. Често причината за смъртта им е свързана с наркотици или алкохол, убийство, самоубийство или транспортни инциденти.

Клубът често ее цитиран в музикалната периодика, както и в ежеднвената преса. Той е бил и темата на много изложби, романи, филми и пиеси. Има много и най-различни теории за този феномен.

Статистическите проучвания обаче не намират нещо необичайно що не се отася до смъртността на музикантите. За тях 27 не е по-различна възраст от 25 и 32, например. Те откриват само, че младите музикални звезди умират по-често от възрастните.

Днес по подготвихме галерия с някои от най-ярките лица, загубили живота си по един или друг начин на тази възраст. Разгледайте глаерията ни.

 
 
Коментарите са изключени