shareit

Има обвиняем за масовото убийство в Нови Искър

| от chr.bg |

Шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов съобщи, че има привлечен задочно обвиняем за убийството на шестима души в град Нови Искър – Росен Ангелов.

„Доказателствата показват авторството на деянието – извършител е Росен Ангелов“, каза Сарафов и добави: „Сред доказателствата има включително ДНК-анализ от мястото на престъплението“.

„Мотивът е личен, свързан е с интимни отношения – връзка с пострадалата“, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.

Росен Ангелов бил изключително раздразнителен при отхвърляне. Той също така проявявал и ревност заради Неделчо – мъжът с когото Кети Кюхова живеела на семейни начала.

Маринов каза още, че Кети най-вероятно не е убита там, където е намерена. Тя е била застреляна първа, а другите убийства са били за заличаване на следите. Вероятно майката на Кети е била запозната с връзката на дъщеря си с този човек.

Сарафов разказа подробно за трите предишни присъди на Ангелов.

Първата е влязла в сила през юли 1984 г. – 2,6 г. затвор за кражба на имущество на стойност 2 500 лв.

През декември 1999 г. има влязла в сила присъда за изнасилване – 7 години затвор при строг режим, като през 2002 г. е освободен условно предсрочно от затвора.

Третата му присъда е влязла в сила на 2 декември 2009 г.  – 8 г. затвор за блудство с дете на 12 години.

Тази присъда обаче е произнесена задочно и не е приведена за изтърпяване, тъй като Ангелов се е укрил. Обявен е за общодържавно издирване на 8 септември 2009 г.

В този момент Росен Ангелов отново е обявен за издирване. От МВР призовават гражданите, които имат информация за Росен Ангелов да сигнализират и в никакъв случай да не правят опити да го задържат, тъй като е опасен.

 

ДОПЪЛНЕНА:

Тяло на мъж е открито минути преди 16 ч. във водите на река Искър, в района на Владо Тричковнаучи „Хоризонт“. Тялото е  открито от полицейските екипи, които участват в издирването на обвинения за шесторното убийство Росен Ангелов, но към момента самоличността на намерения е неясна. Предстои това да бъде установено в кратки срокове. В района има засилено полицейско присъствие.

 
 
Коментарите са изключени