shareit

Холивуд осъмна с билбордове, напомнящи за сексуалния скандал

| от chr.bg, БТА |

Холивуд осъмна с подсещане за разтърсилия го секс скандал, след като уличен художник покри три билборда с лозунги, обвиняващи развлекателната индустрия в мълчание, предаде Ройтерс.

„Всички знаем, а все още няма арести“, гласи надписът върху единия от билбордовете. Идеята е на 50-годишен провокативен уличен художник, който се изявява с псевдонима Сабо, предава БТА.

Посланията върху билбордовете, намиращи се в близост до мястото, където на 4 март за 90-и път ще бъдат раздадени наградите „Оскар“, напомнят за тези в един от номинираните филми – „Три билборда извън града“.

Секс скандалът в Холивуд избухна миналата година, след като редица влиятелни представители на развлекателната индустрия бяха обвинени в сексуален тормоз. Разкритията доведоха до възникването на движенията #Аз също и „Времето изтече“.

„Просто ни дойде до гуша от привърженици на елита, които гледат презрително на обикновените американци“, споделя Сабо за агенцията в имейл.

Уличният художник е осъществил идеята си да напомни за мълчанието в Холивуд със средства, събрани в Туитър и в разговори със съмишленици.

По-късно през деня билбордовете са били свалени.

Сред предишните „мишени“ на провокативния Сабо са сенатор Бърни Сандърс, кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън и актрисата Мерил Стрийп.

 
 
Коментарите са изключени