shareit

Убийството в Нови Искър: актуална информация

| от chronicle.bg |

Общо пет трупа са били открити в къща в град Нови Искър във вторник.

Към 16.20 ч. мъж съобщил в полицията, че от 29 декември не може да се свърже по телефона със своя брат, който се намирал заедно със семейството си в къща на ул. „Лозянски дол“ в квартал „Изгрев“ на Нови Искър.

Изпратените на адреса патрули от Второ РУ-СДВР намерили в къщата общо пет тела – на двама мъже, две жени и момче. Те е трябвало да празнуват Нова година заедно в къщата.

Жертвите са мъж на средна възраст – Неделчо Юнаков, неговите син и доведена дъщеря Георги и Нанси, съответно на 20 и 16 години, бабата на момичето, на 72 г. и приятелят на тийнейджърката Боби, който бил на 18 г. Застрелянето е семейното куче – немска овчарка. Всички са убити хладнокръвно, с по 1 изстрел.

Майката на Нанси – 44 годишната Кети Николова Кюхова е обявена за общодържавно издирване. Тя е пристигнала заедно с останалите. Издирва се и семейната кола – джип BMW Х5, който не е намерен на местопрестъплението.

На място се извършва оглед. Предстои изясняване на причините, довели до смъртта на обитателите на имота.

Бруталното престъпление е било извършено в Новогодишната нощ.

Семейството живеело в къщата в Нови Искър от около година, година и половина, преселило се е от София.

Последователно са били застреляни – бащата, неговият син, дъщерята на жената, която е обявена за издирване, приятеля на момичето, и възрастната жена – майка на издирваната жена, която е била почти неподвижна. Убитият и издирваната жена Кети Николова Кюхова /на 44 г/, са били във втори брак. Тя се издирва, тъй като не е намерена на местопрестъплението. До момента, в който не я открием, нищо не може да предположим, заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Към момента няма намерено оръжие. Огледът продължава, уточняват се свидетели, заяви още Маринов. Целият капацитет на СДВР работи по случая, добави Сотир Цацаров.

Според съсед на семейството разследващите са открили тялото и на издирваната Кети Кюхова.

Мъжът разказа, че е присъствал на оглед в къщата в ролята на поемно лице. Там около 22 ч. чул как разследващите получават съобщение, че издирваният семеен джип BMW X5 е намерен в близка гора.

Близо до него било и тялото на жената, твърди съседът.

 „Убита е като другите“, заяви мъжът.

Информацията НЕ е потвърдена от властите.

Очаква се по-късно днес МВР да даде повече информация по случая.

По-рано днес стана ясно, че един от застреляните в къщата в Нови Искър – 20-годишният Георги, е работил като санитар в държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“.

Това разкри директорът на болничното заведение д-р Цветеслава Гълъбова в ефира на „Здравей, България“.

Георги е бил санитар на минимална заплата. Обяснил, че заплащането не е проблем. Разказал, че наскоро семейството му закупили къща. Самият Георги имал и други занимания. Директорът на болницата го определи като „интелигентно момче“, което съвестно е изпълнявало работата си.

Бил е на коледното тържество на болницата на 29 декември. Трябвало е да бъде на работа на 2 януари, но не се е появил.

„Убийството е извършено с аптекарска точност. Според мен това изключва версията за афект“, заяви д-р Гълъбова. „По-скоро е хладнокръвно, премислено, подготвено убийство. Или този, който го е извършил е с тежка психопатия, или е плод на болестно променено съзнание”, допълни тя.

 
 
Коментарите са изключени