shareit

10-годишно момиченце с потресаващо предсмъртно писмо

| от chronicle.bg |

10-годишно момиченце, което беше намерено мъртво, се е самоубило, за да направи „мама най-щастливата жена на света“. 

Бърза помощ в Мексико е получила обаждане, че малко момиченце се е обесило в 22:18 местно време на 6 януари. То е намерено на Three Kings Day или „el Dia de Reyes“ – популярен мексикански фестивал, на който семействата си подаряват подаръци.

В трагичното писмо, намерено до нея, момиченцето пише, че е било „болка“ и „неудобство“ в живота на майка си и че смъртта й ще бъде „чудесен подарък“ за нея. Също така то твърди, че се самоубива, защото е причината баща му да ги напусне. „Надявам се някой ден да си спомниш за мен и на небето, най-накрая, да ме прегърнеш“ е едно от най-силните изречения в бележката. Органите в Агуаскалиентес, Мексико, разследваха смъртта и потвърдиха, че причината за смъртта е задушаване в следствие на обесване.

Текстът на предсмъртното писмо е: „Скъпи трима царе (Three Kings), искам единствено мама да бъде най-щастливата жена на света след като мен вече ме няма, защото съм единствено болка и неудобство в живота й, откакто се родих, и защото аз съм причината татко да ни напусне. Искам мама да бъде спокойна, да не се преработва, най-големият подарък, който мога да искам, е нейното щастие. Надявам се някой ден да си спомниш за мен и на небето, най-накрая, да ме прегърнеш. Мисля, че най-добрият подарък за тримата царе е да се самоубия. Както винаги си ми казвала, искам никога да не се бях раждала. Обичам те толкова много, мамо, знам, че тримата царе не съществуват, но ти давам този страхотен подарък.“

Съседите на семейството твърдят, че момиченцето не изглеждало тъжно или с проблеми. Разследването продължава в опит да намери майката, която в момента е в неизвестност.

 
 
Коментарите са изключени