shareit

Започва „София: Поетики“

| от chronicle.bg, БТА |

Дванадесетото Международно издание на фестивала „София: Поетики“ започва днес и ще продължи през събота и неделя, съобщиха организаторите.

Гости на фестивала са Амир Ор /Израел/, Хавиер Босалонго /Испания/, Дениса Дуран /Румъния/, Нилтон Сантяго /Перу/, Христос Хрисопулос /Гърция/, Паула Босалонго /Испания/, Борче Панов /Македония/.

Програмата за днес предвижда от 19.00 ч. в „Dada Cultural Bar“ среща с Нилтон Сантяго и представяне на двуезичната книга с избрани негови стихотворения „24 часа в живота на едно водно конче“.

Основната вечер е утре, 17 юни от 18.30 ч. на Лятната сцена в Борисовата градина. Тогава ще започне рециталът на чуждестранните гости, като между изпълненията им ще звучи музиката на Илко Биров. Час по-късно български поети, сред които Иван Шентов, Ани Илков, Белослава Димитрова, Едвин Сугарев, Владимир Левчев, Аксиния Михайлова, Йордан ефтимов, Тома Марков и много други, ще четат по едно стихотворение.

На 18 юни, от 18.00 ч., в Чешкия център ще е срещата с Амир Ор и премирата на първата му книга на български „Езикът казва“. От 19.00 ч. ще има самостоятелното четене на чуждестранните гости на фестивала и дискусия с тях.

 
 
Коментарите са изключени