shareit

През септември излиза нова книга за Хари Потър

| от chronicle.bg, по БТА |

Нови три книги за магичния свят на Хари Потър ще се появят на пазара, като първата от тях ще бъде в продажба от 6 септември. Новината за появата на трите кратки електронни книги беше съобщена от дигиталната платформа за публикуване и електронна търговия, създадена от Дж. К. Роулинг, „Потърмор“.

Поредицата ще бъде колекция от текстовете, писани от Роулинг за „Потърмор“, и нови истории за вече познати герои от романите за момчето магьосник. Според сп. „Букселър“ заглавията на трите предстоящи сборника ще бъдат: „Кратки разкази от „Хогуортс“ за власт, политика и досадни полтъргайсти“ (Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists), „Кратки разкази от „Хогуортс“ за героизъм, изпитания и опасни хобита“ (Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies) и „Хогуортс“: Непълен и неточен наръчник“ (Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide).

Електронните книги ще могат да бъдат закупени от „Потърмор“, както и от други онлайн книжарници, и са последната добавка към „Хари Потър“ франчайза, включващ 7 книги, 8 филма, три увеселителни парка и пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“. Всяка от тях ще бъде по около 10 000 думи дълга. Книгите са допълнение към основната история на романите за магичния свят и са предназначени за четене на таблети, смартфони и други мобилни устройства.

„В тази колекция Дж. К. Роулинг разкрива заплетени подробности от живота на героите, тяхната история, както и от какво се е вдъхновила“, каза изпълнителният директор на „Потърмор“ Сюзан Джурвикс.

 
 
Коментарите са изключени