shareit

Голямата ваканция не изключва учене

| от chronicle.bg |

Ваканцията за всички деца означава едно: почивка, радост, забавление и големи дози безгрижие. Те не искат и да чуят за учене през август. Въпреки това лятото е прекалено дълъг период от време и повечето от нещата, научени през учебната година, избледняват или, още по-лошо – напълно изчезват.

Когато след дългите, безгрижни дни, детето се върне в училище, се чувства стресирано, защото се опитва да припомни материала.
Има обаче и начини да мотивирате детето си да учи, без да „учи“ по онзи задължаващ начин и да упражнява знанията си от предходната учебна година. Най-успешният начин да се запомнят неща, е чрез игра и забавление. Именно това залагат в помагалото „Голямата ваканция“ от издателство „Рива“. Помагалото включва най-важното от всички предмети, изучавани през годината – български език, математика и специализирани предмети като Човек и природа, Човек и общество и други.

Във всяка една от книгите, предназначени за деца, завършили от първи до четвърти клас, можете да откриете прекрасни текстове, полезни задачи и въпроси, обобщаващи по лек и приятен начин матералът от изминалата учебна година.

Текстовете по български език се редуват със задачи по математика, игри и загадки – подбрани и представени под формата на семейно забавление. В играта могат да се включват дори и родители, които заедно с децата си да си припомнят позабравени произведения и да проверят знанията си. Чрез помагалата децата могат забавлявайки се, неусетно, като на шега, да преминат през учебния материал, без да го възприемат като досадно задължение.

670-x-250

 
 
Коментарите са изключени