shareit

Дебютния роман на Шон Пен разочарова критиците

| от chr.bg |

Първата изява на Шон Пен на литературното поприще не само не очарова критиците, но ги накара да произнесат тежка присъда – авторът е по-добре да се придържа към актьорската си професия, съобщи Контактмюзик.

Дебютният роман на 57-годишния Пен, озаглавен „Bob Honey Who Just Do Stuff“ („Боб Хъни, който просто прави неща“), разказва историята на водопроводчик, превърнал се в убиец.

Актьорът изглежда използва първата си книга, за да сподели възгледите си за сегашното състояние на света. Романът например съдържа препратки към настоящия американски президент, описан като „изключително незряло 70-годишно момче-мъж“, и движението #Аз също, окачествено като „кръстоносен поход на току-що проходило дете“.

Броени дни след появата си на книжния пазар романът на Шон Пен заема незавидното 89-о място в списъка на бестселърите на „Амазон“, а критиката не пести хулите си.

„Върхът на айсберга“ в отзивите на критиците е рецензията на Клеър Фалън от „Хъфингтън пост“, озаглавена „Писателят Шон Пен трябва да бъде възпрян“. „Когато казвам, че Боб Хъни напомня за кошмар, имам предвид, че той е безсмислен, неприятен и ме кара да се потя в ужас и смут“, пише Фалън.

В същия дух звучи и Марк Атитакис от „Ню Йорк таймс“. „Какво си мисли Шон Пен? Да си пожелаем той никога да не се отказва от всекидневната си работа. С прозата си Пен явно се бори за награда за абсурд“, пише критикът.

 
 
Коментарите са изключени