shareit

Wizz Аir спира полетите между София и Варна

| от chr.bg |

Нискобюджетната компания “Уизер” (Wizz Аir) преустановява полетите между София и Варна от 27 октомври. Новината беше потвърдена както от авиокомпанията, така и от дружеството “Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“, концесионер на летищата във Варна и Бургас.

“Уизер” летя по линията София – Варна до 2010 г., след което прекрати полетите, за да ги възстанови отново през март 2017 г.

“Ние непрекъснато следим заетостта на маршрутите си и ако е необходимо, разпределяме определени капацитети по други, по-популярни линии“, гласи отговорът, който от компанията дадоха на въпроса каква е причината за прекратяването на летателната им програма от София до Северното Черноморие.

Макар че информацията за прекратяването на полетите дойде изненадващо, от варненското летище отговориха, че “още през юли т.г. “Уизер” публично са комуникирали, че оптимизират графика си за София и Варна през зимния сезон“. Пак тогава от нискобюджетния авиопревозвач са информирали концесионера на Летище Варна, че временно, отново за зимния сезон, ще бъдат преустановени полетите от Варна до Милано Бергамо и Тел Авив. Тези полети ще бъдат изпълнявани само през лято.

 
 
Коментарите са изключени