shareit

Wizz air пуска полети до Варна и Катания

| от CHR Aero |

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, и най-голям нискобюджетен превозвач в България, обяви днес нова линия от София до Катания на остров Сицилия, както и вътрешен маршрут, свързващ столицата с Варна, стартиращи от 26 март 2017. Полетите до Катания ще са два пъти седмично в сряда и неделя, а до Варна ще се обслужват ежедневно, на цени от BGN 19.99*.

От първия си полет през 2006, Wizz Air постоянно разширява своята дейност в България. Авиокомпанията оперира от три летища: София, Варна и Бургас, и предлага полети по 33 линии до 17 държави от България.

Авиокомпанията обяви наскоро плана си за по-нататъшно развитие, с пускането на седми самолет, който ще пристигне в базата в София през декември. Новият самолет означава 42% повишен капацитет места на годишна база и ще обслужва, обявените днес маршрути, както и по-рано съобщените до Нюрнберг, Базел и Донкастър Шефилд.

Със седмия самолет, който ще пристигне през декември, Wizz Air инвестира още $98 млн. в базата в София, достигайки общо над 280 служители в България.  Самолетът ще допринесе също и към местната икономика, подкрепяйки създаването на индиректна работна ръка на летището, в транспорта, хотелиерската и туристическата индустрии. Чрез България, дейностите на Wizz Air тази година ще подпомогнат повече от 1,000 работни места в свързаните индустрии.

Новите линии са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com.

НОВИ ЛИНИИ НА WIZZ AIR ОТ СОФИЯ:

Дестинация Дни Начало Цени от*
Катания сряда, неделя 26 март BGN 39.99
Варна ежедневно 26 март BGN 19.99

 

По време на пресконференцията в София, Джордж Михалопулос, търговски директор на Wizz Air каза:

Днешната новина отново подчертава нашата ангажираност към България. Ние донесохме нискотарифното пътуване тук преди 10 години и оставаме силно ангажирани да доставяме още линии, да развиваме инфраструктурата и да инвестираме в нашата база в София. Днешната новина не носи за българските ни пътници само атрактивна дестинация за почивка в Сицилия, но започва нова ера във вътрешните полети в България с линия, свързваща София и Варна. Нашите тарифи от София до Варна, започващи от BGN 19.99 се конкурират с наземния транспорт, но клиентите ще стигнат до дестинацията много по-бързо. Позволете ми да използвам тази възможност, за да обявя идването на нашия чисто нов A321 в София през 2017 и да ви припомня новите линии, които ще стартираме през идващите седмици и месеци, за да свържат София с Кутаиси, Будапеща, Донкастер и Базел. Всичко дотук просто потвърждава нашата отдаденост към България.

 
 
Коментарите са изключени