shareit

Тези неща вбесяват стюардесите – не ги правете…по възможност

| от chronicle.bg, по The Telegraph |

Ясно, че на голяма надморска височина всеки може да се държи неадекватно и да попита например стюардесата, „А, извинявайте, къде точно се намираме?“ (все едно тя е GPS и познава по облаците, че прекосявате Ла Манша).

Все пак обаче, има някои постъпки, които пътниците в самолет трябва да избягват. Тези постъпки не просто вбесяват стюардесите, но и излагат живота на самия пътник на опасност. И за някои те може да изглеждат смешни, но когато си стюард или стюардеса от години, ти идва да отрежеш краката на всеки пътник, тръгнал да се разхожда бос по пътеката.

Няколко стюарди и стюардеси разкриват най-дразнещите постъпки на пътниците в самолетите. Може би ще се изненадате, но списъкът отива далеч отвъд поръчката на три различни вида мартини или диетична кола.

1. Да си избираш какво да поръчаш за пиене цяла вечност. Гледаш стюардесата как бавно се придвижва към теб с количката, но решаваш да разгледаш обстойно менюто точно когато тя вече е до теб.

2. Не оставяй боклук в гърба на предната седалка. В някои самолети стюардесите минават на определен интервал от време да прибират боклуци. Възползвай се.

3. Не ходи бос/а по пътеката. Просто не. Трябва ли да обясняваме защо не е О.К.?

4. Не закачаш стюардесата и не я побутваш. Обикновено „Извинете“ ще свърши работа.

5. Да ходиш до тоалетна точно преди кацане. Сериозно ли? Имал си няколко часа да го направиш… но решаваш да е точно в тези последни 15 минути.

6. Не се оплакваш от самолета. Като коментари колко е малко или колко малко място има за краката ти. Тя или той няма да изкърти предните два реда, за да ти е комфортно. Пътуваш до Италия за 20 евро… какво очакваш?

7. Да й подаваш кърпички или други отпадъци директно. Просто ги сложи в пликче и след това сложи това пликче в нейното пликче, когато минава.

8. Решаваш да отидеш до тоалетната, докато сервират ядене. Наистина ли? Става въпрос за няколко минути, след които няма да е нужно да се бутате като пингвини от Южния полюс.

9. Стюардесите понякога могат да ви услужат с химикал, но това не означава да искате за всичко. Например, ако пишете поредния си фантастичен разказ, това не е оправдание. Тя няма  неограничено количество от химикалки, а не е длъжна. Ако е спешно и за кратко, може, но не прекалявайте.

Ако избягвате тези и като цяло, се държите като нормални пътници, стюардесите ще бъдат още по-мили, имайте го предвид.

 
 
Коментарите са изключени