shareit

Търсят се идеи: SAP и Lufthansa обявяват „Авиационно блокчейн предизвикателство“

| от chr.bg |

Конкурс за идеи, обявен от Lufthansa Innovation Hub и SAP.iO Foundry, търси блокчейн базирани решения, които да оптимизират изживяването на пътниците и да направят процесите, свързани с веригите на доставка и поддръжката на авиолиниите, по-лесни и по-добре свързани.

Независимо дали се отнася до информационни технологии, производство или гражданска авиация, блокчейн вълнува огромен брой хора, заемащи ръководни постове и отговорни за взимането на решения, във всички отрасли. Не е трудно да се разбере защо това е така. Въпреки всичко, тази технология има потенциала да промени фундаментално процесите и да даде стойност на веригите. Докато много индустриални сфери на дейност, като финансовият сектор, например, вече имат своите първи реални казуси, играчите в сферата на пътувания и мобилност тъкмо сега започват да децентрализират мрежите си.

Към днешна дата, малко иновативни технологични решения, свързани с авиолиниите, се ползват в дългосрочен план. На този фон, Lufthansa Innovation Hub и SAP.iO Foundries стартират в Берлин „Авиационното блокчейн предизвикателство“, за да привлекат вниманието към потенциала на блокчейн технологията в авиационната индустрия, да открият революционни идеи в различни сфери на приложенията и да инициират конкретни пилотни проекти.

 
 
Коментарите са изключени