shareit

Промяна в управлението на Air France

| от CHR Aero |

На 2 ноември, съветът на директорите на Air France-KLM и Air France реши да промени управлението на групата, за да се подпомогне изпълнението на нов проект и подобряване на процеса на вземане на решения.

Функциите на председател и главен изпълнителен директор на Air France вече са разделени и Жан-Марк Жанайак, председател на Air France-KLM също е назначен и за председател на Air France.

Франк Търнър, досегашен изпълнителен вицепрезидент инженеринг и поддръжка на Air France-KLM, е назначен за главен изпълнителен директор на Air France.

Фредерик Гажи е назначен главен финансов директор на групата Air France-KLM и заменя Пиер-Франсоа Риолачи, който обяви намерението си да напусне преди няколко месеца.

„Имам пълна вяра в качествата на Франк Търнър за ускоряване на трансформацията и растежа на Air France, и мобилизиране на цялата енергия на Дружеството около успеха на новия проект Trust Together. Цялата кариера на Франк Търнър е свързана с групата, която познава перфектно. Той ще бъде отличен лидер за персонала на Air France, ориентиран е към резултатите и с богат опит в социалния диалог. Това е всичко, от което се нуждае, за да успее в мисията си да служи за растежа на Air France и възстановяване на доверието “ – заяви Жан-Марк Жанайак.

Франк Търнър, главен изпълнителен директор на Air France е роден на 12 април 1960 г. Инженер, завършил Националното училище по електроника (ENSEA), Националната консерватория за изкуство и занаяти (CNAM) и Института за администрация на предприятията (IAE) в Париж.

Франк Търнър се присъединява към Air France през 1988 г. като производствен инженер на Конкорд. През 1989 г., отговаря за планирането в отдела за поддръжка на Air France, а през 1992 г. за производството в ремонтните работилници за бордно оборудване. През 1994 г. отговаря за поддръжката на Конкорд. През 1997 г. той поема отговорността за поддръжка на Орли, а през 2000 г., за поддържане флота на средни разстояния на Air France. През 2002 г. е назначен за ръководител за поддръжка на самолетите на регионално, дъщерно дружество на Air France, а през 2007 г. е регионален изпълнителен вицепрезидент експлоатация и поддръжка. През 2008 г. вече е регионален главен оперативен директор. През 2010 г. става заместник-председател на Air France Industries. От 1-ви юли 2013 г. е изпълнителен вицепрезидент инженеринг и поддръжка на Air France-KLM.

На 02 Ноември 2016 е назначен за главен изпълнителен директор на Air France.

 
 
Коментарите са изключени