shareit

Правителственият „Фалкон“ отново на ремонт в Швейцария

| от |

„Правителственият „Фалкон“ отново е на ремонт в Швейцария“. Това обяви Венелин Рачев, изпълнителен директор на правителствения „Авиоотряд 28”, цитиран от агенция „Фокус“.

По думите му техническата повреда е станала на 15 април. Тогава отново се е включила светлинната сигнализация за проблем при прибиране и спускане на колесника на самолета. По думите му съгласно инструкциите пилотите са направили заход за кацане. В това време самолетът е бил празен.

„Правихме проверки на земята, не може да се установи абсолютно нищо, тъй като на земята абсолютно всичко работи. Самолетът в момента е в Женева. Там също правят проверки”, заяви Рачев.

„Това не е инцидент. Това е отказ, но с такъв отказ дори се разрешава да се прелети на друго летище. Това не е инцидент, а технически отказ”, каза още Рачев.

На въпроса дали е притеснен от зачестилите технически проблеми с правителствения „Фалкон“, изпълнителният директор на „Авиотряд 28” заяви: „Притеснява ни дотолкова, доколкото не може да се открие някаква причина. Доста време работихме преди това, когато имахме такъв случай и правихме проверка на цялата система и абсолютно всичко на земята работи. Когато работи една система на земята, няма как да откриете кое е проблемното звено”.

 
 
Коментарите са изключени