shareit

Полетя първият Airbus, произведен в Съединените щати

| от CHR Aero |

Първият самолет Airbus от завода в Съединените щати полетя за първи път. A321 за JetBlue излетя от Mobile Aeroplex в Мобил, Aлабама, в 9:36, за изпълнение на своя тестови полет и се приземи успешно в 13:02ч.

Самолетът беше управляван от тест пилотите Марк МкМакулинс и Брус Макдоналд. Те бяха придружени от инженерите на тестови полети Тиери Крос и Ник Пичони и инженерите за наземни тестове и кабинни специалисти Александър Гентч и Майк Джонс. Полетът продължи 3 часа и 26 минути, през които бяха проведени тестове на системите, двигателите и производителността.

Повече от 300 служители, които работят на обекта, аплодираха излитането.

„Производството на всеки самолет е вълнуващ момент, но този е особено специален,“ каза Даръл Тейлър, вицепрезидент и генерален мениджър на производствената база на Airbus U.S.

„Екипът в Мобил работи усилено и аз съм горд, че тяхното умение и талант ни доведоха до този момент. Заедно ние изпълняваме обещанието, което направихме на град Mобил, щата Алабама и региона на Персийското крайбрежие – създаваме нов център за производството на търговски самолети в САЩ. Това е само първият от много самолети, които ще дойдат.“

След първия полет, самолетът ще премине до крайния етап на производство още няколко седмици, преди да бъде доставен на JetBlue.

 
 
Коментарите са изключени