shareit

Полетите на KLM от Лос Анджелис ще се извършват с биогориво

| от CHR Aero |

KLM Royal Dutch Airlines подписа тригодишен договор за зареждане с биогориво в Лос Анджелис. Това означава, че KLM ще купува биогориво за всички свои полети на това летище, за срок от три години. Биогоривото ще се произвежда от местната рафинерия за биогорива Altair Fuels и ще се доставя от SkyNRG. Лос Анджелис е второто летище в света, което включва биогоривото в редовния си процес на презареждане. Летището в Осло, Норвегия, беше първото, което направи това през март тази година и KLM също участва в тази инициатива.

„Биогоривото в момента е един от най-ефективните начини за намаляване на емисиите на въглероден двуокис във въздушния транспорт. Благодарение и на дружествата, които участват в корпоративната програмата за биогориво на KLM, ние можем да предприемем тази стъпка, давайки допълнителен импулс за производството на биогориво. “ – заяви Петер Елберс, президент и главен изпълнителен директор на KLM.

Уникално сътрудничество

Корпоративната програма за биогориво на KLM гарантира на бизнеса, че то се използва за част от полетите им. Участниците заплащат допълнителна такса, която покрива разликата в цената между биогоривото и керосина. По този начин, те служат за пример и активно съдействат за промяната на въздушния транспорт в по-екологичен. Корпоративната програмата за биогориво на KLM е в партньорство с ABN AMRO, Accenture, CBRE Global Investors, FMO, FrieslandCampina, община Амстердам, Heineken, Loyens & Loeff, PGGM, Perfetti Van Melle и Схипохол груп.

Биогориво – как се доставя?

Биогоривото се изпомпва директно в резервоарите за гориво на летището и ще се доставя на всички самолети, които зареждат гориво в Лос Анджелис. По този начин, биогоривото допринася за намаляване на емисиите на въглероден двуокис от всички полети, излитащи от Лос Анджелис.

Намаляване на емисиите на въглероден двуокис

Заедно със своите партньори в корпоративната програма за биогориво, KLM купува биогориво в Лос Анджелис. По този начин всички полети на авиокомпанията, излитащи от това летище, допринасят за намаляване на емисиите на въглероден двуокис. Тези полети с биогориво допринасят за амбицията на KLM да се постигне намаляване с 20% на емисиите на въглероден двуокис за пътник до 2020 г. (в сравнение с 2011 г.).

Авиокомпания KLM е пионер в използването на устойчиви биогорива и е спечелила статут на „най-добър в класа“, от гледна точка на разхода на гориво. През 2011 г., KLM изпълнява първия си търговски полет с използване на биогориво. След този полет до Париж, извършва многобройни полети с биогориво с различни видове самолети.

Производители и доставчици на биогориво

SkyNRG доставя биогоривото, което се произвежда от използвано олио за готвене от AltAir Fuels в Лос Анджелис. AltAir Fuels, е първата и единствена рафинерия в света, която непрекъснато произвежда биогориво за авиацията, което я прави първата компания доставяща биогориво за въздушния транспорт на търговска база.

Маартен ван Дайк, изпълнителен директор на SkyNRG заяви: „Ние сме изключително горди, че само 5 години след нашата доставка на KLM за изпълнение на първия търговски полет с биогориво в света, клиентът ни вече подписа първия си дългосрочен договор за неговото изкупуване. Производственият капацитет на AltAir е от решаващо значение и бележи важен етап, за следващата стъпка в развитието на пазара на екологично самолетно гориво. “

Браян Шербаков, председател на AltAir Fuels споделя: „Купуването на биогориво от KLM, за дългогодишен период, е важно събитие за индустрията и показва ангажимента на компанията за промяна на авиацията в по-екологична. Ние сме горди да извършваме тези доставки, заедно с нашия партньор SkyNRG. „

 
 
Коментарите са изключени