shareit

Пилот заключи помощника си извън кабината по време на полет

| от |

Инцидентът е станал по време на полета от Пърт до Оуклънд – пилотът заключил помощника си извън кабината заради „напрежение“ помежду им.

Air-New-Zealand

По време на полета на Air New Zeland, пилотът е заключил извън кабината своят помощник като обяснил случилото се с „възникнало напрежение помежду им“, пише Mirror. Търканията между тях започнали, когато вторият пилот закъснял с 13 минути за полета, за да направи тестове за употреба на наркотици и алкохол. След като самолетът излетял, помощник пилотът отишъл да пие кафе с член на екипажа. Когато се върнал обаче, не могъл да влезе в пилотската кабина тъй като вратата била заключена и помолил екипажа да се свърже с пилота чрез вътрешния интерком.

Ерол Бъртъншоу, мениджър по оперативната цялост и безопасност казал пред Stuff.co.nz: „Първият офицер се е загрижил, че капитанът не му отговаря и намерил алтернативен метод да влезе в кабината. Естествено, екипажът също се е притеснил, че не могат да се свържат с пилота и са станали доста неспокойни“. Докладът е предаден на Гражданската въздухоплавателна администрация на Нова Зеландия и двамата пилоти са призовани на свидетелската скамейка. Бъртъншоу добавя, че пилотът е твърдял, че е достигал до определена навигационна точка, за което е трябвало да бъде концентриран и е помислил, че го вика член на екипажа, а не вторият пилот. Той заключи, че „безопасността и сигурността са от първостепенно значение и не подлежат на преговори за Air New Zeland. Този спор на NZ176 е недопустим и двамата пилоти научиха ценен урок за необходимостта да общуват добре помежду си“.

 
 
Коментарите са изключени за Пилот заключи помощника си извън кабината по време на полет