shareit

Отпадат ограниченията за полети между САЩ и Мексико

| от chronicle.bg с БТА |

Повечето ограничения за полети между САЩ и Мексико ще бъдат вдигнати днес, което се очаква да предложи повече възможности и евентуално по-ниски цени на желаещите да пътуват.

American Airlines, Delta и Southwest Airlines вече обявиха, че по-късно тази година ще предложат нови полети между двете държави. Говорител на United Airlines посочи, че компанията следи търсенето за полети и ще отговори по съответния начин.

САЩ и Мексико се договориха през декември миналата година да отворят авиационните си пазари за авиопревозвачи от съседната страна. Отпадат правилата, които ограничаваха до две или три компаниите, които могат да обслужват определен маршрут от другата страна на границата.

Авиокомпаниите от двете страни вече ще могат да летят по всеки маршрут, който изберат, толкова често, колкото решат, при цени, които сами ще определят, посочи представител на американското министерство на транспорта.

Заради ограниченията за излитанията и кацанията (познати като слотове) на натовареното основно международно летище в столицата Мексико, най-вероятно първите нови полети на американските компании ще бъдат насочени към мексиканските курорти.

 
 
Коментарите са изключени