shareit

Icelandair получи награда за регионална авиокомпания на 2016 година

| от CHR Aero |

Icelandair получи награда за регионална авиокомпания на 2016 година. Наградата бе връчена на специална церемония, състояла се на 27 октомври в Амстердам. За всички наградени ви разказваме в последните няколко дни.

Наградата в категория „Регионална авиокопмания на 2016“ е признание за регионалната авиокомпания, която се е доказала като лидер, откроила се е стратегически и е демонстрирала иновации в сектора на регионалната авиация. Тази награда е предназначена да признава малките авиокомпании с годишен пътнически трафик по-малко от 10 млн.

Изпълнителният директор на Icelandair, Бикир Холм Гъднасон, прие наградата от вицепрезидента на Travelport, Дерек Шарп.

Icelandair беше избрана от журито поради силното си представяне на малкия пазар, въпреки засилването на нискотарифната конкуренция. Icelandair се разраства бързо и сред най-печелившите традиционни авиокомпании.

„Icelandair е постигнала забележителни резултати и ръст въпреки наличието на силна и нарастваща конкуренция от страна на нискотарифните превозвачи“, каза г-н Хърбисън. „Иновативната стратегия на компанията за свързващети полети, която се фокусира върху „шестата свобода на въздушното движение“ между Европа и Северна Америка, е главната причина за растеж, заедно с популяризирането на Исландия като туристическа дестинация.“

Авиационният център САРА отбелязва, че пътническият трафик на Icelandair Group се е увеличил с 16% през 2015 г., докато нетната печалба на компанията се е увеличила с над 60%. Такива нива на ръст и печалба са необичайни за малка европейска авиокомпания, предлагаща пълно обслужване. Групата, която включва и националния турбовитлов опрератор Air Iceland и чартърния превозвач Loftleidir, има годишен пътнически трафик близо 4 млн. Авиокомпанията-майка притежава набор от 30 въздухоплавателни средства, състоящ се почти изцяло от самолети с единична пътека мужду седалките.

 
 
Коментарите са изключени