shareit

Iberia бе обявена от САРА за „Airline Turnaround” на 2016 година

| от CHR Aero |

Iberia бе обявена от САРА за „Airline Turnaround” на 2016 година. Наградата бе връчена на специална церемония, състояла се на 27 октомври в Амстердам. За всички наградени ви разказахме в последните няколко дни.

Тази награда бе дадена на авиокомпанията, която е постигнала най-впечатляващ обрат в резултатите си и е установила иновативна стратегическа посока за бизнеса си и индустрията.

Изпълнителният директор на Iberia, Луис Галего, получи наградата от г-н Харбисън.

Iberia отбележи първия си положителен оперативен резултат през 2014 г., въпреки световната финансова криза и през 2015 г. потвърди добрите си резултати като увеличи оперативната си печалба почти петкратно.

Печалбата на Iberia се увеличи до 5,2%, най-доброто представяне на компанията от 2005г. насам.

„Обратът на Iberia в предизвикателния испански пазар е забележителен“, каза г-н Харбисън. „Iberia също е постигнала значителни подобрения в производителността на труда и намаляването на разхода за единица, което е голямо постижение в Европа. Стратегически погледнато, създаването и разширяването на Iberia Express доказава, че е възможно за традиционни европейски авиокомпании да съчетават нискотарифен ценови модел с традиционни услуги.“

Авиационният център CAPA отбележи, че значителното подобрение на рентабилността на превозвача е дошло във време когато Iberia е възобновила разширяването си като авиокомпания, с двуцифрен ръст на капацитета през 2015 г. Iberia е с най-голям принос за растежа на ASK през 2015 при IAG, от която Iberia е част.

 
 
Коментарите са изключени