shareit

еasyJet развива присъствието си в Хърватия през 2017 г.

| от CHR Aero |

easyJet представи своите планове за развитие на хърватския пазар през 2017 година. Новата инвестиция на компанията предвижда значително увеличение с 23% в капацитета за следващата година, което означава че почти 1 милион самолетни места са в наличност за пътуващите, предлагайки по-голям избор за полети на достъпни цени, както и привличайки повече туристи към региона.

easyJet също така разкри 7 нови маршрута, включително и линия към новия мрежови пункт в Задар, правейки го четвъртото летище в страната, обслужвано от easyJet след Сплит, Дубровник и наскоро представената Пула. Хърватските пътници ще имат по-голям избор да летят на достъпни цени от Дубровник до Белфаст, Базел, Манчестър и Неапол, от Пула до Бристол и Берлин Шьонефелд, и от Задар до Милано Малпенса.

Полетите са вече в продажба на easyjet.com, в мобилното приложение на авиокомпанията и в глобалната дистрибуционна система. От днес easyJet свързва 40 маршрута от своите хърватски летища с 6 европейски държави.

Димитриос Схинас, Старши мениджър „Маршрути“ в easyJet споделя:  „Щастливи сме да обявим една значителна инвестиция в Хърватия, достигайки близо 1 милион места за пътуване от и до Хърватия през 2017 г. Днес откриваме седем нови маршрута и напълно нова връзка в Задар. Новите полети ще предоставят по-голям избор на европейските туристи да прекарват почивките си в красивите крайбрежни курорти в Хърватия, както и хърватските пътници да се свържат с Европа.

Сигурен съм че новите полети до Задар, които очакваме да превозят над 8 000 пътници през първото лято на операциите ни, скоро ще бъдат популярни сред италианските туристи, които вече могат да пътуват на фантастични тарифи до един от най-старинните хърватски градове, същевременно и врата към красиви плажове, острови и уникалната дестинация на ЮНЕСКО – националния парк „Плитвички езера“

По-рано тази седмица easyJet отбеляза петата годишнина на своето водещо в авиационната индустрия мобилно приложение. От стартирането му през 2011 г., приложението е било изтегляно повече от 19 милиона пъти и над 20% от резервациите са вече направени чрез него. Броят на пътниците, използващи мобилни бордни карти също се е увеличил с повече от 60% на годишна база, благодарение на интуитивния дизайн на приложението, което го прави лесно за използване.

 

Полети от Дубровник до Започващи от Седмични полети
Белфаст 14 Май 2017 г. 2 (Вторник, Неделя)
Базел 28 Юни 2017 г. 2 (Сряда, Неделя)
Манчестър 22 Юли 2017 г. 2 (Сряда, Събота)
Неапол 26 Юни 2017 г. 2 (Понеделник, Сряда, Събота)

 

Полети от Пула до Започващи от Седмични полети
Бристол 27 Май 2017 г. 1 (Събота)
Берлин Шьонефелд 27 Юни 2017 г. 3( Вторник,  Петък, Събота)

 

Полети от Задар до Започващи от Седмични полети

 

Милано Малпенса 27 Юни 2017 г. 3 (Вторник, Четвъртък, Неделя)

 

 
 
Коментарите са изключени