shareit

еasyJet празнува милионния си превозен пътник в Дубровник

| от chronicle.bg |

Водещата eвропейска авиокомпания еasyJet отбеляза днес милионния си превозен пътник в Дубровник. През 2009 година easyJet направи възможно пътуването от и за Дубровник на достъпни цени. Авиокомпанията първо летеше до Дубровник от летище Лондон Гетуик със същото отлично обслужване, което предлага и днес на потребителите. Към настоящия момент easyJet оперира от летището в Дубровник до 12 дестинации в 6 страни, сред които са Амстердам, Берлин, Лондон Гетуик, Лондон Лутън, Лондон Станстед и Милано Малпенса.

В резултат на ниските тарифи и приятелското обслужване, вече 1 милион души избраха да летят с еasyJet от и до красивия хърватски град Дубровник. Най-голямата английска авиокомпания ще продължи да се разширява и разраства както в Хърватия, така и в останалата част на Европа. Така пътниците, заминаващи от Дубровник, ще имат повече възможности за връзка с основни европейски дестинации на достъпна цена. еasyJet предлага над 820 маршрута в цялата си европейска мрежа, която обслужва с повече от 250 самолета.

Димитриос Схинас, старши мениджър маршрути в еasyJet сподели: „Изключително сме щастливи, че достигнахме нашия милионен пътник на летище Дубровник в красивата Хърватия, която е много популярна сред европейските туристи. Изминахме дълъг път от първия ни полет до Хърватия през 2009 г. и очакваме с нетърпение да превозим следващите милион пътници от и до Дубровник. Бих искал да благодаря на лоялните ни пътници, които спомогнаха за постигането на това постижение, както и на прекрасния ни персонал.“

Франо Луетич, заместник-генерален директор на летище Дубровник каза: „Благодарим на еasyJet за забележителното сътрудничество през тези години в Дубровник. Авиокомпанията има основен принос за увеличаване на пътникопотока на летището. еasyJet вече е вторият превозвач по численост на превозени пътници, като се има предвид, че повече от 55 авиокомпании оперират на нашето летище.

 
 
Коментарите са изключени