shareit

easyJet отпразнува своя първи полет от Варна

| от CHR Aero |

easyJet започна днес своите операции на Летище Варна с полети от и до Лондон Гетуик, отбелязвайки навлизането на летище номер 138 в мрежата си от дестинации. Първият полет бе посрещнат на морското ни летище с красив воден салют, атрактивна музикална хореография и официална програма с участието на областния управител на Варна Стоян Пасев, кмета на Община Варна Иван Портних, изпълнителния директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД Улрих Хеппе и директора на Летище Варна Димитър Костадинов. Българско семейство от заминаващите за Лондон пътници получи двупосочен билет до дестинация по избор като комплимент от авиокомпанията.

Новият маршрут Варна – Лондон Гетуик ще се изпълнява 3 пъти седмично през летния сезон във вторник, сряда и събота със самолети A319/A320. На 28 юни easyJet ще открие своя втори нов маршрут от Варна до Берлин Шьонефелд с полети 2 пъти седмично в сряда и събота.

easyJet очаква да превози около 18,000 пътници през първото лято на дейност във Варна с тарифи, започващи от €12,99* за еднопосочен полет, предлагайки голям избор на достъпни цени за българските пътници и привличайки повече туристи в региона.

Али Гейуд, Регионален мениджър за британския пазар на easyJet, заяви: „Щастливи сме да открием този нов маршрут и добавянето на Варна към нашата мрежа от дестинации подчертава нашия ангажимент към българския пазар, където планираме да постигнем ръст от 31% през тази година. Сигурни сме, че Варна скоро ще стане популярна дестинация сред британските и немски туристи и ще им даде достъп до някои от най-красивите български плажове и природа. Варна има забележителна история и сме убедени, че нашите пътници ще се насладят на разнообразието от атрактивни места в региона.“

Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД Улрих Хеппе сподели: „Щастлив съм да отбележа началото на нашия летен сезон с пристигането на авиокомпания easyJet и двата нови маршрута, като официално открития днес между Варна и Лондон, и дестинация Берлин Шьонефелд, която ще стартира на 28 юни. Днес празнуваме едно важно събитие, не само за летище Варна, но и за целия град и искам да пожелая много успехи и много щастливи завръщания отново тук във Варна!“

Варна става второто летище на easyJet в България, откакто превозвачът започна целогодишни полети през 2007 г. от София до Лондон Гетуик, Лондон Станстед и Манчестър.

*Тарифа за еднопосочен билет на един пътник към дата 6 юни, на база двама души пътуващи с една и съща резервация.

Полети от Варна до Започват от Седмични полети
Лондон Гетуик 06 Юни 2017 3 (Вторник, Сряда, Събота)
Берлин Шьонефелд 28 Юни 2017 2 (Сряда, Събота )

easyJet допринася за утвърждаването на България като туристическа дестинация, като все повече чуждестранни посетители летят с авиокомпанията всяка година до страната. От самото начало до сега превозвачът е извършил повече от 12 000 полета, превозвайки над 1,8 милиона пътници до и от България.

 
 
Коментарите са изключени