shareit

Delta предлага ъпгрейд до частен самолет

| от Иван Петров по USA today |

Delta Air Lines е на път да вдигне летвата за ъпгрейди на полетите високо, след като авиокомпанията обяви нова програма, която ще предостави на малка и елитна част от редовните пътници на Delta възможността да закупят „ъпгрейд“ за полет на частен самолет.

Офертата ще бъде предложена на определени пасажери в рамките на 24-48 преди техния редовен полет. Ъпгрейдът ще струва от 300 до 800 долара.

За програмата, която ще започне през август, бе съобщено за първи път от Bloomberg News.

От Delta казаха, че тази кампания е насочена към „клиентите с висока стойност“, които вече са постигнали елитния статус “Medallion” в програмата за редовни пътници на авиокомпанията. Когато графиците позволят, някои от тези клиенти ще получат предложение да се откажат от редовния полети и вместо това да използват частен самолет, извършващ полет по същата линия около същото време.

Дъщерната компания на Delta Delta Private Jets има флот от 66 самолета и основният ѝ пазар са богатите бизнес клиенти и големите корпоративни клиенти, които харчат много. Но често се налага самолетите им да летят от точка до точка без пасажери, за да могат да се репозоционират и да обслужват клиентите си. С това си решение Delta иска да промотира премиум бранда си на елитните си клиенти. Но също така е и хитра стратегия да привлече нови корпоративни клиенти, които до сега не са обмисляли да използват частните самолети на Delta.

„Надяваме се, че след като хората летят с частен самолет и няма да има нужда да преминават през TSA, те ще се насладят на преживяното, а след това мога да решат, че искат да летят с частен самолет по-често“, заяви Сирил Търнър, главен изпълнителен директор на Delta Private Jets, в интервю за Bloomberg през юни.

Целта на кампанията е не да избият разходите от тези празни полети, но поне да получат някакви доходи от тях, допълни Търнър.

Но редовните пътници на Delta не бива да се радват преждевремено. От компанията казаха, че само на малка част от тях ще им бъде предоставена възможността за ъпгрейд поне в началото. За тези, които са късметлии, цената на това удоволствие ще бъде от 300 до 800 долара. Delta първоначално ще се фокусира върху полетите от своите хъбове в Атланта, Ню Йорк и Синсинати. Седалището на Delta Private Jets се намира в Ерлангер, Кентъки, което е близо до Cincinnati/Northern Kentucky International Airpot.

Но от Bloomberg не забравят да отбележат и една малка подробност. Пасажерите, избрали да летят с частните самолети на Delta няма да имат възможност да трупат мили в програмата за редовни клиенти, както би било на редовен полет на Delta.

 
 
Коментарите са изключени