shareit

Безплатни билети от Ryanair? Не бъдете глупави

| от chronicle.bg |

Фалшива страница призовава потребителите във Facebook да отворят линк, за да спечелят два безплатни билета от нискотарифната компания Rianair по случай 35-ия рожден ден на компанията. Самият линк започва с името на компанията, но видимо се различава от реалния й сайт.

Ако се вгледаме по внимателно ще открием още несъответствия. Комапнията е на 31 години, а не на 35. Освен това не предлага билети „първа класа“ поради нискотарифния си характер.

Не е ясно какви са целите на фалшивия сайт, но Ryanair е компания, чувствителна към заблудите, свързани с неправомерна употреба на името й.

В края на миналата година нискотарифният оператор заведе дело срещу Google и туристическа агенция eDreams заради фалшива реклама. Компанията обвини Google в показване на несъщестуващи предложения на Ryanair чрез уебсайта на eDreams.
Авиокомпанията обвини eDreams и затова, че използва поддомейни с имена като Ryanair Cheap Flights и е създала фалшивия „www.Ryanair.eDreams.com“. С това според Ryanair сайтът подвежда потребителите.

Същевременно на официалния сайт на Ryanair няма никаква информация за игра, чрез която могат да се печелят билети за полет. Компанията предупреди във Facebook потребителите си да внимават:

 
 
Коментарите са изключени