shareit

Air France-KLM представи програмата си за зимния сезон

| от CHR Aero |

Air France-KLM представи програмата си за зимния сезон.

За зимния сезон 2016-2017 г. (от 30 октомври 2016 до 25 март 2017), капацитетът на групата ще се увеличи с + 3,7%, в сравнение с предходния. Растежът се дължи главно на полетите на: дълги разстояния (+ 2%), къси и средни разстояния (+ 3.3%) и нискотарифната Transavia (+ 28,6%).

„Тази зима, ние ще се възползваме от съществуващите активи и ще преразпределим нашия капацитет, с цел подобряване на икономическите резултати. Капацитетът е увеличен за цялата мрежа за полетите на дълги, средни и къси разстояния. Групата ще стартира над 50 нови дестинации, главно с Transavia. Ще продължим да работим за развитие на нашите луксозни продукти и услуги „, заяви Жан-Марк Жунияк, председател и главен изпълнителен директор на Air France-KLM.

52 нови маршрута в сравнение с предходния зимен сезон

За мрежата от полети на дълги разстояния, Air France-KLM стартира 9 нови маршрута и разширява мрежата си на всички континенти:

В САЩ – Air France продължава да обслужва полета до Ню Йорк JFK от Париж-Орли, а KLM – до Маями от Амстердам-Схипхол.

В Близкия изток – Air France продължава да лети до Техеран (Иран) от Париж-Шарл де Гол. KLM ще започне да обслужва този маршрут от Амстердам-Схипхол и ще продължи полетите до Астана (Казахстан).

В Африка – Air France ще започне полети до Акра (Гана), а KLM – до Виндхук (Намибия).

В Южна Америка – Air France ще свързва за първи път Париж-Шарл де Гол със Сан Хосе (Коста Рика).

В Азия – KLM планира да поддържа директни полети между Амстердам-Схипхол и Коломбо (Шри Ланка).

Тази зима, за мрежата си на къси и средни разстояния, Air France-KLM предлага 12 нови маршрута в отговор на силното търсене на европейския пазар – Биариц (Франция), Глазгоу (Шотландия) и Оран (Алжир) на тръгване от Париж-Шарл дьо Гол, както и до Люксембург на тръгване от Лион, полети изпълнявани от Air France.

Дрезден (Германия), Дъблин (Ирландия), Инвърнес (Шотландия), Генуа (Италия), Саутхемптън (Великобритания), Валенсия и Аликанте (Испания) нови дестинации изпълнявани от KLM от Амстердам-Схипхол.

HOP! Air France ще лети до Монпелие. Това е в допълнение към четирите съществуващи маршрути между Париж-Орли и Тулуза, Бордо, Марсилия и Ница.

Накрая, Transavia ще отбележи значителен ръст с 31 нови маршрута:

Полети от Мюнхен до: Копенхаген (Дания), Берлин (Германия), Бари, Неапол (Италия), Катания (Сицилия), Маракеш (Мароко), Фаро, Лисабон, Порто (Португалия), Аликанте, Гран Канария, Фуертевентура, Палма де Майорка, Севиля, Тенерифе, Валенсия (Испания) и Тел Авив (Израел);

Полети от Амстердам-Схипохол до: Бержерак (Франция), Катания (Сицилия), Ибиса, Палма де Майорка (Испания), Мюнхен (Германия) – от 16 февруари 2017, Ларнака (Кипър), Торино, Верона (Италия), Цюрих (Швейцария ) – от 16 февруари 2017

Полети от Франция: от Париж-Орли до Единбург (Шотландия), Лондон-Лутън (UK), Виена (Австрия) и от Лион до Агадир (Мароко), Лисабон (Португалия).

Групата продължава да обновява своя флот и да подобрява своите продукти и услуги

В края на зимния сезон 2016-2017, Air France-KLM ще има в своята флота общо 10 Boeing 787s за обслужване на 15 дестинации.

До края на зимния сезон, всичките 13 самолета на KLM – Boeing 777-300 ще бъдат оборудвани с най-новите кабини World Business Class.

До юни 2017 г., 44 самолета Boeing 777 ще бъдат с най-новите пътнически кабини.

Нови свързващи полети на летището в Париж-Шарл де Гол

Тази зима, на летище Париж-Шарл де Гол, Air France-KLM ще синхронизира времената на заминаване и пристигане. Тази нова организация има за цел да създаде нови свързващи възможности за пътниците и да се подобри икономическата и оперативна производителност на групата. По този начин, връзките на полетите на дълги/средни разстояния и средни/къси разстояния ще се подобрят чрез: по-равномерно разпределение на полетите през деня; подобряване на точността; подобряване на връзката клиент-багаж.

 
 
Коментарите са изключени