shareit

Air France-KLM получи „Зелен Оскар“

| от chronicle.bg |

Air France-KLM получи „Зелен Оскар“ и престижното първо място в конкурса „Най-зелените компании в България“ 2015 в категория Автоиндустрия, транспорт, логистика, телекомуникации, организиран от b2b Media с подкрепата на Министерството на околната среда и водите.

Конкурсът отличава най-зелените компании, доказали, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин.

Тази награда е признание за усилията на Air France – KLM за намаляване на екологичното въздействие от дейността върху околната среда. В стратегията за устойчиво развитие на компанията са залегнали множество програми като: използване на екологично биогориво, увеличаване ефективността на полетите, обновяване на флота с енергийно ефективни самолети, използване не екологични превозни средства и оборудване на пистите, намаляване и рециклиране на отпадъците, разумно използване на енергийните източници, инвестиции в проекти за опазване на биоразнообразието и много други.

През 2015 г., за 11-та поредна година, групата Air France KLM е оценена с два индекса Dow Jones Sustainability Index (DJSI Word и DJSI Европа) и е класирана на първо място в категорията за въздушен транспорт от RobecoSAM.

 
 
Коментарите са изключени