shareit

Air France каца с Airbus A380 в Мексико

| от Иван Петров |

Air France планира да започне полети с Airbus A380 до Мексико от следващата година и така ще стане първата авиокомпания, оперираща полети до страната с най-големият пътнически самолет в света.

От януари 2016 година Air France ще обслужва три полета с Airbus A380 седмично между парижкото летище Charles de Gaulle и столицата на Мексико. Очаква се през март същата година честотата на полетите да бъде увеличена.

„Използвайки нашите A380 за полетите ни до Мексико през зимата ние ще допринесем за насърчаването на туризма и увеличаването на интензитета на взаимоотношението между Мексико и Франция“, заяви Фредерик Гаджей, председател и главен изпълнителен директор на Air France.

Airbus A380 на Air France разполагат с 516 месеста в четири различни класи, включително 9 места в първа класа, 80 места в бизнес класа, 38 в премиум икономична класа и 389 места в икономична класа. Така капацитетът на линията ще бъде увеличен с 19%. В момента линията Мексико сити-Париж се обслужва от 432-местния Boeing 747.

За летния сезон на 2015 Air France оперира своите Airbus A380 до осем различни дестинации – Лос Анджелис, Ню Йорк, Сан Франциско, Вашингтон, Абиджан, Йоханесбург, Хонг Конг и Шанхай.

 
 
Коментарите са изключени