shareit

8 съвета за спокойно пътуване със самолет

| от chronicle.bg |

Проверката е майка на знанието, е казал някога някой. Проверката е майка и на спокойното пътуване със самолет, определено. Ясно, че от някои притеснения няма как да се отърсите, но има редица начини да си спестите много тревоги. 

Тревоги като това да ви спрат на летището, защото се оказва, че не само 100 ml течност са забранени в ръчния багаж, а и съставки, измерени в грамове и в твърдо състояние. Затова щателна проверка и запознаване с условията на различни авиокомпании и летища, винаги ще направи полета и процесите преди и след него, много по-поносими и безстресови

Ето 8 съвета, които са актуални по всяко време и при всяко самолетно пътуване.  Това са едни от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание, когато отивате на екскурзия или почивка със самолет според експертите на еSky.

Внимавайте откъде купувате самолетни билети

Историята познава всякакви случаи, включително купуване на самолетни билети от частни лица. Забравете за това. Да придобиеш право на продажба и издаване на самолетни билети не е толкова лесно и изисква да отговаряш на различни изисквания. Само акредитираните от IATA агенции и авиокомпаниите могат да издават самолетни билети.

Пазарувайте онлайн

Живеем в свят, в който намираме отговор на всеки въпрос за секунди, сравняваме хиляди оферти онлайн, плащаме дистанционно и пестим много време и средства. Няма нищо по-лесно, бързо и удобно от това да организирате пътуването си онлайн, стига да сте сигурни, че купувате от надежден уебсайт. Уверете се, че сайтът е сигурен, с добра репутация и силно присъствие в онлайн пространството.

Застраховайте се

Никога не гледайте на застраховката като на излишен разход. На път, рисковите ситуации са много и непредвидими. Една обикновена туристическа застраховка, може да спести доста главоболия и разходи. От забавяне на полет, загуба и повреда на багаж до злополука, застраховката макар и принципно незадължителна, е хубаво да върви в комплект с вашето пътуване.

Ползвайте мобилно приложение

Мобилните приложения за пътуване ни дават възможност да организираме и контролираме пътуването си навсякъде и по всяко време, дори докато сме на път и не сме пред компютъра. Освен удобството, често мобилните приложения предоставят и допълнителни отстъпки.

Не купувайте в последния момент

Мит е, че самолетните билети в последния момент са на безценица. Да, възможни са и такива случаи, но доста по-вероятно е да са по-скъпи от обикновено. Затова е най-добре, по възможност да купувате билетите си отрано. За по-ниска цена, опитайте да изберете полет в средата на седмицата в ненатоварен сезон.

Проверете какво е включено в билета

Самолетният транспорт стана изключително достъпен и масов начин за придвижване, но това си има своята цена. Изгодните самолетни билети вече не включват много от преимуществата и удобствата, които предлагаше пътуването със самолет преди години. В зависимост от авиокомпанията, както и от тарифата на вашия самолетен билет, цената на билета може да не включва храна на борда, регистриран багаж, а в някои случаи дори и стандартният ръчен багаж до 10 кг. Най-евтините билети не включват и възможности за промени или възстановяване на суми по анулирания. Някои авиокомпании таксуват за липса на онлайн регистрация. Добре е да сте запознати с всички тези детайли предварително, за да имате спокойно и безпроблемно пътуване и да не се налага да доплащате такси на летището.

Забранени вещи на борда

Авиокомпаниите имат специфични правила за превоз на определени вещи в ръчния и регистриран багаж. Ако летите за първи път и се колебаете дали можете да вземете някоя вещ в ръчния си багаж, поинтересувайте се предварително.

Следете редовно за изгодни оферти

Ако искате да сте в течение на най-изгодните оферти за пътуване, следете редовно предложенията на утвърдените туристически сайтове, публикациите им в социалните мрежи и блогове, абонирайте се за техните имейл бюлетини. Качествените сайтове предлагат все по-персонализирана маркетинг комуникация, която предполага да получавате само информацията, която ви интересува.

 
 
Коментарите са изключени